Защо трябва да използвам ленти за избелване на зъби без Пероксид и Абразиви?

Продуктите съдържащи  Пероксид над 0,1% са забранени за използване с Наредба 76/768/ЕЕС на ЕС и могат да се прилагат само от квалифицирани лекари по дентална медицина в кабинетите за дентално лечение. Не употребявайте продукти съдържащи пероксид сами!

Употребата им може да доведе до изгаряне на меките тъкани в т.ч. лигавицата и венците. Безвъзвратно отдръпване на венеца от зъбите, водещо до оголване на шийките и корените на зъба. Вследствие на което вече ще имате постоянна чувствителност при хранене, пиене, дори при миене на зъбите. Започват да се образуват шиечни кариеси в които се задържа храна, развиват се бактерии и всичко това постепенно води и до загуба на зъба.

Ако погълнете известно количество от гелове съдържащи се и в продавани по интернет ленти за избелване на зъби и други продукти с хидроген пероксид, които са забранени от ЕС може да доведе и до изгаряне на гърлото, стомаха и червата Ви.

JANINA MAXIWHITE са ЛЕГАЛНО ПРОДАВАНИ ЛЕНТИ ЗА ИЗБЕЛВАНЕ НА ЗЪБИ и в търговската мрежа. Именно затова нашите ленти може да намерите и във веригите аптеки. За разлика от други, които често се  предлагат само онлайн, нашите ленти за избелване на зъби са без пероксид и с доказано качество. Може да закупите директно от аптеката – уверени и спокойни, че притежавате клинично доказан продукт, който няма да навреди на зъбите Ви.

Докато много избелващи продукти, като ленти за избелване на зъби и гелове, съдържат Хидроген пероксид, други, като избелващите пасти за зъби използват високо – абразивни съставки като Silica за да премахнат петната и да направят зъбите Ви да изглеждат по – бели. Това може да Ви се струва не толкова рисковано, като тези със съдържание на хидроген пероксид, но в повечето случаи за да избелят зъбите пастите са твърде абразивни и буквално действат като шкурка и свалят слой от емайла Ви. Тук нямаме изгаряне или отдръпване на венеца, както при продуктите с пероксид, а „просто” разрушаване на зъбите!

Сами си направете преценка дали си струва да платите цената само и само да имате бели зъби „като на холивудска звезда”, както повечето търговци рекламират. За нас отговорът е НЕ! Зъбите са едни от най – важните за нас човека и най – важното за тях е да са здрави, а от там те са и красиви. Няма по красиви зъби от здравите зъби.